[rev_slider alias=”Carkit Page”]

Meer dan 20 verschillende Carkits en FM Transmitters

Zoek je een carkit met bluetooth voor je auto? Wil je het beste van het beste? Zeg dan dag tegen de ouderwetse carkits en zeg hallo tegen de nieuwe generatie FM-transmitters! Bij Buxibo vind je het grootste assortiment van Nederland. Je telefoon verbinden met de auto was nooit zo makkelijk. Easy Plug & Play!

Wat is een FM-transmitter carkit? Kan je ermee handsfree bellen? Kan je het gebruiken om via bluetooth muziek te luisteren in de auto? Wat kan het nog meer?

Zoek je een carkit om handsfree te bellen in de auto? Wil je veilig de weg op zonder boetes en toch bereikbaar blijven via de telefoon? Daar zijn gelukkig heel veel handige oplossingen voor. Vroeger werd een carkit ingebouwd in de auto of kon je het veel geld aan laten brengen. Tegenwoordig hoeft dat gelukkig niet meer. Met een FM-transmitter carkit kan iedereen zonder technische kennis een carkit hebben in de auto.

 

Muziek uit auto speakers afspelen met een bluetooth Carkit FM Transmitter Goedkoop kopen bij Buxibo vergelijken.

Via bluetooth muziek luisteren in de auto

This is custom heading element

Maar dat is niet alles. De moderne FM-transmitters hebben ook Bluetooth. Dit betekent dat je het naast een carkit ook als een bluetooth ontvanger kunt gebruiken om muziek te luisteren. Een voorbeeld: Je hebt heel veel leuke muziek op je telefoon die je ook in de auto zou willen beluisteren. Je kunt hiervoor een AUX-kabel gebruiken of een USB-aansluiting, maar helaas hebben niet alle auto’s een AUX of USB aansluiting. Ook zou je in dat geval altijd worstelen met de kabels in de auto. Met een bluetooth FM-transmitter/Carkit kan je heel makkelijk en draadloos verbinding maken met je telefoon. Het muziek uit je telefoon kan je dan zo draadloos streamen in de auto. Maar dat is niet alles. Je kunt in principe elk apparaat koppelen aan een FM-transmitter. Dus ook je iPad of laptop. Het geluid wordt dan rechtstreeks uit de speakers van de auto afgespeeld.

Hoe sluit een FM-transmitter carkit aan?

Een FM-transmitter stop je in het contact van de sigarettenaansteker van de auto. Dat is het. Meer hoef je niet te doen. Simpeler en makkelijker zal het niet worden. De FM-transmitter krijgt zijn stroom automatisch uit de aanstekerplug.  Vervolgens hoef je alleen maar een FM-zender uit te kiezen en in te stellen. Als je via de autoradio naar de gekozen zender gaat zal je je eigen muziek kunnen horen.

Kan je met een FM-transmitter alleen bluetooth muziek via luisteren in de auto?

Nee. De meeste carkits ondersteunen ook andere methoden voor het afspelen van muziek. Dit kunnen zijn:

  • Via een USB-stick
  • Via een micro SD-kaart
  • Via AUX

Zoals je kan zien kan één carkit FM-transmitter veel afspeelmogelijkheden toevoegen aan de auto. Zet je favoriete muziek op een USB-stick of micro SD-kaart en stop het in het apparaat. Hiermee verandert de carkit in een MP3-speler. Je kan natuurlijk ook een AUX-kabel aansluiten aansluiten om je favoriete muziek via je eigen radiozender te beluisteren. Oudere modellen kunnen zelfs enkel de bovengenoemde drie methodes hebben en juist géén bluetooth.